+387 33 720 870

INFO LINIJA 24/7

BRODSKI TRANSPORT

 

 

Ukoliko želite da Vaša roba bude transportovana brodom, kompanija DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo nudi Vam usluge prijevoza robe svim vrstama vodenog saobraćaja (riječni, pomorski, okeanski).


Vodeni saobraćaj najpogodniji je i najekonomičniji za transport velikih količina robe i vangabaritnog tereta.

U zavisnosti od zahtjeva klijenta, destinacije i specifičnosti robe, kompanija DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo vodeni transport robe organizuje kao direktan ili kombinovani transport robe (u kombinaciji s drumskim, željezničkim i avio transportom).
Sarađujemo s brodskim agencijama širom svijeta i zahvaljujući razvijenoj mreži partnera, klijentima nudimo praktično neograničen tovarni prostor, brzu i profesionalnu uslugu transporta ka svim destinacijama.


Uslugu vodenog transporta organizujemo po principu „od vrata do vrata“. Naša kompanija Vašu robu preuzima na dogovorenoj adresi i prosljeđuje je do najbliže luke (u Jugoistočnoj Evropi usluga podrazumijeva luke Ploče, Konstanca, Kopar, Rijeka, Bar, Solun, Hamburg, Beograd). Naš tim i naši saradnici će organizovati ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji odakle će je isporučiti na adresu primaoca.
 

Pored konvencionalnog tereta, kompanija DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo posjeduje licence i dozvole neophodne za transport rasutog tereta, specijalnih tereta poput vangabaritnog tereta, kao i opasne robe.


Za naše klijente organizujemo:

•    prijevoz punih kontejnerskih utovara (FCL);
•    zbirni kontejnerski transport (LCL).


Zbirni transport preporučujemo klijentima kojima je potreban transport manjih količina roba do/sa udaljenih destinacija. Ovaj transport podrazumijeva da se Vaša roba prevozi u kontejneru s robom drugih klijenata, tako da ne morate da uzimate u zakup cijeli kontejner koji Vam nije potreban i ne postoji minimum robe koji može biti transportovan.
 


ŠPEDICIJA

Špedicija je specijalizovana privredna djelatnost koja se bavi fizičkim prometom roba i poslovima koji su s njima u vezi. Špedicija se kao aktivnost može opisati kao skup specifičnih funkcija, poslova, operacija, vještina i pravila koja djelotvorno omogućuju otpremu, dopremu i prijevoz materijalnih dobara svim prijevoznim sredstvima, svim prijevoznim putevima, u konvencionalnom, kombiniranom i multimodalnom transportu.

TRANSPORT

Efikasnost i vrhunski kvalitet usluge upravo su ono što kompaniju DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo čini liderom u oblasti transporta robe.
Naša razvijena mreža partnera garantuje da ćemo za Vas izraditi najpovoljniju ponudu, bilo da Vam je potreban cestovni, avio, brodski, kontejnerski, međunarodni ili prijevoz ADR robe.
Nudimo profesionalan istovar i utovar svih vrsta robe, bez obzira na gabarit.

SKLADIŠTE I MANIPULACIJA

Provoz robe u užem smislu ili tranzit robe su aktivnosti gdje špediter u pravilu obavlja sve one brojne zadatke koje i inače obavlja u organizaciji dopreme (uvozne) i otpremne (izvozne) robe brodovima i kontinentalnim vozilima. 

 

NAŠE ISKUSTVO I TRADICIJA VAŠA SU SIGURNOST

DTS ŠPED d.o.o. Sarajevo, međunarodna špedicija, unutarnja i vanjska trgovina, posluje na području Bosne i Hercegovine čitav niz godina. Zahvaljujući tradiciji, iskustvu te stručnom i korektnom odnosu u poslovanju, postali smo jedan od vodećih špeditera u BiH.

Naše stručno osoblje te razvijena mreža lokalnih i inozemnih suradnika, garancija je za najkvalitetnija rješenja u području transporta, skladištenja i distribucije, te carinjenja robe.